Оже-Алиасим разочарова домакините, Де Минор също напусна Мастърса в Торонто

от в 22:09 на 11.08.2021
Мирела Николова

Поставеният под номер 9 в схемата на Мастърса в Торонто Феликс Оже-Алиасим трябваше да напусне домашната си надпревара още след първия си изигран двубой, инкасирайки двусетово поражение от световния №44 Душан Лайович. Представителят на домакините демонстрира игра, която бе далеч под възможностите му, и допускайки изобилие от непредизвикани грешки, предаде срещата след крайното 7:5 6:4 в полза на сърбина, който в следващата фаза ще премери сили с шестия поставен Каспър Рууд.

В откриващите минути на мача канадецът изпитваше затруднения на начален удар, като в хода на сета му се наложи да спасява 3 брейкбола. При четвъртия такъв обаче нервите на Оже-Алиасим не издържаха и той бе пробит в последния възможен момент, а гейм по-късно Лайович излезе напред в общия резултат. Неточностите от ракетата на представителя на домакините не спираха да валят и през втората част, когато той изостана с пасив от ранен пробив, който така и не успя да навакса до края на двубоя.

Още един поставен състезател се препъна във втория кръг и това е Алекс Де Минор. Австралиецът имаше за съперник от другата страна на мрежата винаги готовия за подвизи Николоз Басилашвили. Играта на младока претърпя катастрофално разрушение през днешния ден, като пропуските от неговата ракета изобилстваха и допринесоха за инкасирането на цели 5 пробива в хода на двубоя. Възползвайки се от слабото представяне на опонента си, грузинският представител успя без никакви затруднения да затвори мача в своя полза - 6:1 6:1, и така да намери място в осминафиналите, където го очаква сблъсък с Хуберт Хуркач.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим разочарова домакините, Де Минор също напусна Мастърса в Торонто Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | душан лайович | николоз басилашвили | Обзори | торонто | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook