Оже-Алиасим с историческо постижение, Федерер го хвали (видео)

от в 15:35 на 29.03.2019
Мария Петрова

Феликс Оже-Алиасим достигна полуфиналите на АТР Мастърс 1000 в Маями. Той стана и най-младият участник в тази фаза в историята. В момента той е на 18 години и 8 месеца.

В полуфиналите канадецът предстои да играе срещу двуметровия гигант Джон Иснър.

С представянето си дотук Оже-Алисим си гарантира място в топ 35 на световната ранглиста. Към момента най-младият в топ 50 е Денис Шаповалов, който е с около година по-голям.

Крайно интересно е, че Оже-Алисим има пет мача срещу играчи от топ 20 и ги е печелил - срещу Люка Пуй, Фабио Фонини, Стефанос Циципас, Николоз Басилашвили и Борна Чорич.

До 20-годишна възраст петима са били полуфиналисти в Маями в историята - Андре Агаси (титла), Лейтън Хюит (полуфинал), Рафаел Надал (финал), Новак Джокович (титла) и Анди Мъри (полуфинал).

Оже-Алисим бе похвален и от Роджър Федерер, който говори за младото поколение, в което още визира Денис Шаповалов и Стефанос Циципас.

"Радвам се да ги гледам, защото не само са страхотни, но и са добри като хора. Това е най-хубавото. Тази година се представят особено добре. Вече започнаха да печелят срещу топ състезателите," заяви Федерер, който отстъпи на Циципас на Australian Open

"Ще бъде много интересно, а в Маями гледаме двамата най-талантливи - Оже-Алисим и Шаповалов," допълни Маестрото.










Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим с историческо постижение, Федерер го хвали (видео) Мария Петрова
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис видео | тенис новини | тенис турнир в маями | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook