Оже-Алиасим с лесна победа, Шварцман също продължава напред

от в 11:04 на 08.02.2021
Тея Кръстева

Канадецът Феликс Оже-Алиасим започна участието си на тазгодишния AO по страхотен начин, след като записа лесна победа над Седрик-Марсел Щебе с 6:2 6:4 6:2.

В първия сет Феликс успя да спечели две от подаванията на своя опонент. Срещата започна с ранен пробив за канадеца, а следващият брейк дойде в 7-мия гейм. Без никакви трудности Оже-Алиасим затвори частта в своя полза с 6:2.

Вторият сет също не се оказа предизвикателство за канадския представител. Той проби своя противник в 3-тия гейм, но допусна рибрейк и резултатът бе изравнен - 4:4. Това обаче по никакъв начин не бе предпоставка в спад на играта от страна на Алиасим и той спечели 2 последователни гейма, като оформи крайното 6:4.

В третата част Щебе допусна пробив в своето 2-ро и 4-то подаване, като това се оказа решаващо за изхода на мача, а именно - 6:2 6:4 6:2. Във втория кръг на надпреварата Феликс ще се изправи срещу австралиеца Джеймс Дукуорт.

Не толкова лесна се оказа задачата за Диего Шварцман обаче. Той спечели двубоя си срещу Елиас Имер със 7:6(3) 6:4 2:6 6:2. Първият сет започна с по два пробива за всеки от тенисистите, като резултатът стана 2:2. Изходът от частта се реши в тайбрек, който отиде в сметката на аржентинеца без особени трудности.

Вторият сет също подложи зрителите на изненади. Диего съумя да спечели 2-рото подаване на своя съперник, но отново допусна мигновен рибрейк. След това обаче Шварцман се активизира, направи нов пробив и затвори частта с 6:4.

Третата част бе белязана от спад в играта на аржентинеца, като той съумя да спечели само 2 от своите сервис геймове. По този начин Имер затвори сета в своя полза с 2:6.

Шварцман започна ударно 4-тата част, като записа 4 поредни гейма в своя полза. Шведът успя да спечели следващите 2 подавания, но това по никакъв начин не се отрази на играта на харизматичния аржентинец и той спечели сета с 6:2. В следващия кръг на турнира той ще се изправи срещу Жил Мюлер.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим с лесна победа, Шварцман също продължава напред Тея Кръстева
Теми:  
диего шварцман | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook