Оже-Алиасим срещна трудности срещу световния №74, но не допусна изненада на старта в Доха

от в 16:03 на 22.02.2023
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим в хода на миналата седмица имаше тежката задача да брани отличието си на АТР 500 надпреварата в Ротердам, като се провали в ролята на защитаващ шампион и допусна поражение от бъдещия носител на трофея Даниил Медведев. Това доведе до леко отстъпление за канадеца в световната ранглиста, но по всичко личи, че той има желание мигновено да възстанови изгубеното и през днешния ден откри победоносно кампанията си на турнира в Доха, след като сътвори обрат над Джейсън Кублер, за 2 часа и 16 минути на корта - 4:6 6:1 6:4. С успеха си световният номер 9 подпечатва класирането си четвъртфиналната фаза в катарската столица и ще срещне един измежду седмия поставен Алехандро Давидович Фокина и Сунву Куон, който вдигна титлата в Аделаида в началото на сезона.

Още от дебютните минути на двубоя се създаде убеждението, че Оже-Алиасим изпитва сериозно напрежение върху себе си, като прекомерният брой неточности в играта му единствено затвърждаваше това, при което австралиецът не чакаше втора покана и проби, за изненада на всички зрители по трибуните. Осъщественият брейк вдъхна завидна увереност на световния номер 74, който от този момент нататък до края на сета загуби общо едва три точки на собствено подаване и заслужено взе превес в общия резултат на сблъсъка.

С настъпването на втората част фаворитът видимо се беше отпуснал от първоначалната си скованост и това му позволи да разгърне нагледно потенциала на своя форхенд, който превърна в сигурен точконосител, бележейки уинъри от всички краища на корта. Кублер все пак остана хладнокръвен и отрази първия брейкбол пред втория поставен в схемата, ала впоследствие беше безсилен срещу класата на Феликс, който влезе в подем и спечели пет поредни гейма, за да изравни резултата в отделните сетове.

На старта на решителната трета част канадецът имаше удоволствието да разчита на всички свои оръжия, като придвижването му по корта изключително много затрудняваше австралиеца при подбора на удари и ранният пробив в актива на световния номер 9 беше факт. Впоследствие аутсайдерът далеч не сведе глава, примирен с поражението си, а неколкократно опита да намери пролуките в началния удар на Оже-Алиасим, който обаче демонстрира впечатляващо спокойствие в ключовите ситуации и отрази три брейкбола, преди да сложи точка на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим срещна трудности срещу световния №74, но не допусна изненада на старта в Доха Мартин Петков
Теми:  
atp | джейсън кублер | доха | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook