Оже-Алиасим трябваше да отразява мачбол; Шарди с трета поредна победа

от в 09:02 на 05.02.2021
Владислав Риждов

Канадският талант Феликс Оже-Алиасим успя да надделее в оспорван мач срещу беларусина Егор Герасимов и вече е четвъртфиналист на Murray River Open. 

В началото на първия сет двамата играчи бяха напълно равностойни, като никой нямаше по-сериозни шансове, докато не се стигна до осмия гейм, когато по-настоятелният от двамата Герасимов, успя да направи важен пробив, който му осигури възможност да сервира за сета и така световния №78 поведе в отделните части.

Във втория сет Феликс се окопити и пое инициативата в свои ръце. Ранно направен брейк от страна на третата ракета на Канада бе напълно достатъчен, за да може той да изравни сетовете, печелейки втората част с 6:3.

В началото на решителния сет двамата си размениха бързи пробиви, запазвайки статуквото. Проблемите за Оже-Алиасим се появиха, когато той сервираше, за да вкара мача в тайбрек. Герасимов водеше с 30:40 в сервиса на канадеца, но така и не успя да реализира открилата се пред него отлична възможност и така двамата трябваше да изиграят тайбрек. В него Феликс бе по-идеен от двамата и поведе с 5:3 преди да финализира успеха след 8:6 и да си гарантира мястото сред последните осем.

За Оже-Алиасим предстои мач срещи Иржи Весели по-късно днес.

В друг мач от програмата, френският ветеран Жереми Шарди нямаше проблемите на колегата си Оже-Алиасим и стигна далеч по-безпроблемно до победата, побеждавайки Тейлър Фриц с 6:2 6:4.

Французинът започна много силно двубоя, повеждайки с 4:1 в геймовете, като на собствен сервис почти не оставяше шансове на американския си съперник. Шарди пренесе добрата си игра и във втория сет, като дори победата му можеше да бъде доста по-изразителна, но от 4:0 в негова полза, Фриц съумя да спечели три поредни гейма, преди Шарди да сложи точка на спора.

Следващият съперник на 33-годишният французин ще бъде Стан Вавринка


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим трябваше да отразява мачбол; Шарди с трета поредна победа Владислав Риждов
Теми:  
Murray River Open

Коментари





Следвайте ни в Facebook