Оже-Алиасим за Федерер: Никога не съм очаквал да играя с него, камо ли да победя

от в 20:08 на 17.06.2021
Мирела Николова

Вчерашният ден несъмнено ще остане запечатан в съзнанието на Феликс Оже-Алиасим, тъй като това бе денят, в който той победи своя идол Роджър Федерер, прекъсвайки серията от 17 поредни четвъртфинала за Маестрото на турнира в Хале.

Непосредствено след двубоя 20-годишният тенисист сподели несравнимата си радост от успеха, разкривайки колко много значи тази победа за него:

"Той вече бе спечелил надпревара от Големия шлем, когато бях едва на 5 години. Никога не съм очаквал да се изправя срещу него, защото просто исках един ден да бъда професионален тенисист. Дори не мислех, че ще стигна до неговото ниво. Да бъда от другата страна на мрежата с Роджър и даже да спечеля мача, е огромна чест за мен."

"Това е страхотна победа, добре е за моето самочувствие. Щастлив съм от развоя на днешната среща, но в крайна сметка четвъртфиналите са след два дни и трябва да бъда готов за тях. Ако беше финалът, тогава щях да се радвам истински. Това е още една стъпка в турнира, чудесен мач и се надявам да продължа в същия дух", добави канадецът.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ATP Tour (@atptour)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим за Федерер: Никога не съм очаквал да играя с него, камо ли да победя Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | роджър федерер | феликс оже-алиасим | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook