Партньорът на Григор е аут: Гофен със загуба още на старта в Мелбърн

от в 07:58 на 06.01.2022
Диана Андреева

Давид Гофен изпрати 2021-а с предимно неприятни спомени, тъй като резултатите му в хода та годината далеч не бяха такива, каквито на белгиеца му се искаше. Затова и Гофен с нетърпение очакваше началото на новия сезон, където обаче неприятностите за него продължават. По-рано днес той сложи начало на представянето си за 2022-ран на сингъл, ала неуспешно. Загубата му дойде в последователни сетове - 7:5 6:3, като от другата страна на мрежата се намираше световният номер 88 Алекс Молчан.

Още от началните минути инициативата бе в ръцете на Молчан. Той демонстрираше много по-уверен тенис и често пъти излизаше напред в корта, а началният му удар също допринасяше към и без това доминиращата му игра. Ранен пробив принуди Гофен да изостане с 2:4, а белгиецът бе на път до допусне и втори пробив, но изведнъж срещата пое в изцяло друга посока. Давид успя да изравни в резултата до 5:5, ала последва нова серия от необясними неточности, която този път му коства загуба на сета.

Втората част вървеше равностойно. Сервиращите преминаваха без особени затруднения през геймовете си, като основно предимство на Молчан бяха честите грешги на неговия противник от бекхенд страната. Именно заради това словакът се стремеше да атакува Гофен от ляво и стратегията му даваше резултат, а пробивът не закъсня. Молчан отмъкна подаването на съпреника си за 5:3 и след това сложи точка на сблъсъка, поздравявайки се с една от най-големите победи в кариерата си.

Сега на Гофен му предстои мач при каретата, където негов партньор е първата ракета на България Григор Димитров. Двамта започнаха участието си в надпреварата с трисетова победа, а по-късно днек отвово ще ги видим в действие като тандем, като този път залогът е място сред полуфиналистите на събитието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Партньорът на Григор е аут: Гофен със загуба още на старта в Мелбърн Диана Андреева
Теми:  
алекс молчан | атп мелбърн | гофен | давид гофен | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook