Първата победа ще почака; Вавринка се завърна с поражение на Чаланджъра в Марбея

от в 17:26 на 29.03.2022
Мартин Петков

Стан Вавринка записа едва шест двубоя през миналия сезон, след като му се наложи да претърпи операция на лявото ходило, поради което последната среща на швейцареца датира от преди над година. 

Дългоочакваното завръщане в Тура на трикратния шампион от Шлема дойде именно през днешния ден на Чаланджър надпреварата в Марбея, където бившият номер 3 взима участие с ,,уайлдкард" и се изправи в първи кръг срещу Елиас Имер. Мачът премина на двата полюса за Вавринка, който първоначално грешеше, впоследствие покачи нивото в представянето си, но липсата на подобно физическо натоварване оказа своето влияние и той допусна поражение след 2:6 4:6.

Шведът стартира ударно с ранен пробив, като се възползва от загубата на игрови ритъм при именития си противник и неточностите, които идваха от ракетата му. Имер продължи да оказва сериозен натиск върху подаването на швейцареца, който все така допускаше лековати грешки, за да се стигне до брейкболи в шестия гейм пред световния номер 131, които бяха отразени, но минути по-късно неизбежното се случи и откриващият сет бе записан на сметката му.

В началото на втората част станахме свидетели на сериозно подобрение в играта на Вавринка, след като грешките липсваха, а началният удар бе на ниво, което му донесе огромно количество позитиви и на бърз ход си осигури преднина от два пробива. Имер запази самообладание, не допусна емоциите да го обземат от злощастния резултат и се възползва от липсата на игрова практика и пълноценна физическа подготовка при трикратния шампион от Шлема, за да спечели пет последователни гейма, с които стигна до крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата победа ще почака; Вавринка се завърна с поражение на Чаланджъра в Марбея Мартин Петков
Теми:  
atp | елиас имер | завръщане | марбея | Стан Вавринка | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook