Първата ракета на Великобритания при двойките бе хваната с допинг, тя отрече

от в 11:50 на 09.06.2022
Мирела Николова

Професионалният тенис е един от спортовете с най-сериозен допинг контрол, като играчите биват проверявани изключително често, а понякога и няколко пъти в месеца. Случаите на тенисисти, взимащи забранени субстанции, не са особено голямо число, но въпреки това не липсват. Последният пример в това отношение е първата ракета на Великобритания при двойките Тара Мур, която през вчерашния ден получи временна забрана за участие в професионални надпревари заради положителна допинг проба.

Международната агенция за почтеност в тениса съобщи, че пробата, дадена от 29-годишната британка на турнира в Богота през април, съдържа метаболити на стероидите нандролон и болденон. Така Мур е с временно спрени състезателни права, като наказанието е в сила от 27 май.

"Никога в кариерата си не съм приемала забранено вещество съзнателно. Опитвам се да разбера каква е причината за положителния резултат от теста и искам да докажа, че съм чист атлет. Силно разстроена съм от наказанието и се надявам да получа възможност да се върна на корта възможно най-скоро“, написа впоследствие британката, която понастоящем се намира на 83-та позиция в световната ранглиста при тандемите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата ракета на Великобритания при двойките бе хваната с допинг, тя отрече Мирела Николова
Теми:  
wta | допинг | любопитно | тара мур

Коментари





Следвайте ни в Facebook