Пат Кеш: Беретини е по-добрата версия на Анди Родик

от в 10:32 на 15.07.2021
Диана Андреева

Матео Беретини със сигурност привлече вниманието към себе си със страхотната си игра по време на тревния сезон през изминалите няколко седмици. Италианецът спечели титлата в Куинс и впоследствие доститна до заключителния мач на Уимбълдън, ала остана на крачка от дебютно мейджър отличие. Но бъдещето на Матео е много обещаващо според бившия световен номер четири Пат Кеш. В интервю той направи интересно сравнение, оприличавайки играта на Беретини с тази на Анди Родик, а ето какво точно разказа той:

"Беретини играе фантастично на трева, това е съвсем очевидно. Има доста успехи на тази настилка, като нямам предвид само Уимбълдън и Куинс. Преди две години той спечели турнира в Щутгарт. Ако трябва да съм честен, в миналото бях леко скептичен относно способността на Беретини да се състезава на тази повърхност заради не особено солидния му бекхенд. Той обаче се разви много и през последните години отбеляза невероятен прогрес. 

Преди години Анди Родик играеше по същия начин – с мощен сервис и силен форхенд. Според мен обаче Беретини е дори по-добър. Сервисът на Матео вероятно е също толкова стабилен, но форхендът му е по-силен и освен това умее да излиза на мрежата и да пласира волета. Трябва да се отбележи и движението му по корта - чудесно е. Мисля, че той определено ще бъде сред претендентите за „мейджър“ трофеите през следващите сезони." завърши Кеш. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пат Кеш: Беретини е по-добрата версия на Анди Родик Диана Андреева
Теми:  
анди родик | матео беретини | пат кеш

Коментари





Следвайте ни в Facebook