Пат Кеш: Основната цел пред Федерер е да остане на върха по трофеи в "Шлема"

от в 09:52 на 29.01.2019
Калоян Пламенов

Шампионът от Уимбълдън през 1987 година Пат Кеш смята, че за Роджър Федерер оттук нататък приоритет ще бъде да задържи рекорда си по брой спечелени трофеи от "Големия шлем". До момента Маестрото има 20 трофея от тези турнири, като е с 3 трофея преднина пред Рафаел Надал и с 5 пред Новак Джокович.

Притеснителното за доминацията на Маестрото обаче е факта, че Джокера го настига с големи темпове, след като спечели последните три трофея от най-големите турнири и даде сериозна заявка, че с тази форма може до година две да го застигне.

"За Роджър е наистина важно да завърши на върха и да бъде абсолютен доминант по брой трофеи от "Шлема", както е в момента", обяви австралиецът.

"Той обича рекордите и си мисля, че точно поради тази причина е решил да участва на турнирите на клей и на "Ролан Гарос", за да може да се опита да спечели надпреварата. Очаквам да се подготви по най-добрия начин за оставащите до края на годината три турнира от най-високото ниво".

"Виждате, че Новак спечели последните три турнира от "Големия шлем" и ако продължава в същите темпове да вдига толкова големи трофеи, тогава опасността Роджър да бъде настигнат от него е сериозна". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пат Кеш: Основната цел пред Федерер е да остане на върха по трофеи в "Шлема" Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook