Павлюченкова е на 1/2-финал в Париж след здрава битка и обрат срещу Рибакина!

от в 18:42 на 08.06.2021
Владислав Риждов

Анастасия Павлюченкова сътвори невероятен обрат срещу Елена Рибакина и се класира за полуфиналите на Ролан Гарос. Рускинята надделя в здрава битка с резултат (2)6:7 6:2 9:7 за два часа и 33 минути игра на корт "Филип Шатрие".

По-младата от двете демонстрира здрави нерви още в самото на начало на двубоя, след като се справи с два шанса за брейк в първия си сервис гейм. От този момент Рибакина набра инерция, като с агресивна игра и добро представяне на сервис, си осигури пробив, за да поведе с 4:1. Опитната Павлюченкова обаче също се представяше на високо ниво и бързо постави под напрежение своята съперничка. Световната номер 35 пропусна четири точки за връщане на брейка в седмия гейм, но в крайна сметка петият опит се оказа успешен и тя се върна обратно в битката за първата част. До края нито една от двете не успя да пречупи противничката си и закономерно се стигна до тайбрек. В него 21-годишната Рибакина започна на високи обороти и само за броени минути си изгради аванс от 5:0, който впоследствие и донесе успеха в първата част.

Двете бяха равностойни до средата на втория сет, преди Павлюченкова да поеме инициативата. Рускинята започна да взима превез в разиграванията и да контролира събитията на корта. Настя прибави към сметката си два безответни брейка в края на сета и не позволи нито веднъж на Рибакина да достигне то точка за пробив, изравнявайки общия резултат. 

Серията на Павлюченкова продължи и тя стартира решителната част с аванс от 2:0, възползвайки се от колебливостта в играта на съперничката си. Рибакина обаче успя да се събере, остана търпелива по време на разиграванията и направи пълен обрат след спечелени три поредни гейма. Павлюченкова спря подема в играта на Рибакина, като изравни за 3:3, а след това двете продължиха с равностойна игра. Павлюченкова и Рибакина поддържаха интригата до последно, като родената в Москва Рибакина на три пъти сервираше за оставане в мача, но успяваше да се справи с напрежението. В крайна сметка, при 8:7 в своя полза и 30:30, Павлюченкова си осигури мачбол след печеливш удар от форхенд, а в следващата точка Рибакина направи двойна грешка и така изпрати опитната си колежка към полуфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Павлюченкова е на 1/2-финал в Париж след здрава битка и обрат срещу Рибакина! Владислав Риждов
Теми:  
анастасия павлюченкова | елена рибакина | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook