Пегула: Барти прави всичко по-добре от нас; тя играе мъжки тенис

от в 16:38 на 27.01.2022
Диана Андреева

Ашли Барти се намира във феноменална форма от началото на тазгодишното Открито първенство на Австралия, като до този момент световната номер едно няма загубен сет в хода на надпреварата. Днес местната представителка не остави абсолютно никакви шансове на Мадисън Кийс и се поздрави с поредната си безапелационна победа след повече от изразителен резултат, а с това направии последната стъпка към трофея в Мелбърн Парк и едва една състезателка я дели от мечтана титла у дома.

Малцина вярват, че Барти ще напусне турнира в Австралия без трофея от надпреварата, но какъв е ключът към успехите на Ашли? На този въпрос отговори една от "жертвите" на австралийката - Джесика Пегула, която сподели, че тенисистките се чувстват безпомощни срещу световната номер едно:

"Мисля, че Барти върши всичко твърде добре, няма как да се сравни с никоя друга състезателка." - коментира Пегула. "Тя по-скоро играе като мъж - предлагам, че това се дължи на различния й стил. Така че е наистина трудно да се противопоставиш на тенисистка, която удря топката толкова силно, ние не притежаваме нейната физическа сила.

Мисля, че тя осъзнава какво е предимството и пред останалити й колежки. И се възползва чудесно от него. Уверена и в действията си, постоянна е. Според мен на корта тя врява, че може да разкъса своите противници." - завърши изказването си тя. 

Източник: Firstsportz


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пегула: Барти прави всичко по-добре от нас; тя играе мъжки тенис Диана Андреева
Теми:  
wta | ашли барти | джесика пегула

Коментари





Следвайте ни в Facebook