Пегула изигра нов брилянтен мач и лиши Свитолина от шансове за първа титла от Шлема

от в 05:21 на 15.02.2021
Калоян Соколов

Джесика Пегула определено е една от най-впечатляващите тенисистки на тазгодишното Открито първенство на Австралия, като не беше загубила сет в хода на първата седмица от турнира, а днес тенденцията се запази, след като американката постигна страхотен успех над Елина Свитолина с 6:3 4:6 6:4 и по този начин се класира за финалната осмица на надпреварата, където я очаква двубой с една измежду Дженифър Брейди и Дона Векич.

Срещата стартира напълно равностойно и виждахме едно необичайно агресивно лице на украинката, която се опитваше да задава темпото на двубоя и се справяше отлично с тази задача в началото. Постепенно обаче грешките на Свитолна зачестиха, докато Пегула ставаше все по-уверена в своите действия и реализира пробив в седмия гейм, който се оказа напълно достатъчен, за да спечели откриващата част.

Световната номер 61 продължи да играе на много високо нивото, което донесе нов брейк на нейната сметка, а това накара петата поставена да смени тактиката и тя вече се стараеше единствено да праща топката в пределите на корта. Това даде временен реултат, тъй като Пегула се затрудняваше в направата на завършващ удар и паритетът беше възстановен. Свитолина обаче не спря дотук и отново отмъкна сервис гейма на съперничката, с което вкара сблъсъка в трети решителен сет.

В него американката взе ранно надмощие и се доближи максимално до победата при 4:1, само че напрежението взе връх над нея и съвсем скоро фаворитката имаше началния удар с който да си осигури достигането до пълно равенство. Тогава обаче Пегула показа най-доброто от себе си и заслужено се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пегула изигра нов брилянтен мач и лиши Свитолина от шансове за първа титла от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | джесика пегула | елина свитолина

Коментари





Следвайте ни в Facebook