Пегула изкова ценен обрат над Жабер и е във финалната четворка в Монреал

от в 14:48 на 14.08.2021
Мирела Николова

Джесика Пегула заслужи мястото си сред четирите най-добри на надпреварата от категория WTA 1000 в Монреал, след като осъществи страхотен обрат над световната №22 Онс Жабер. Американката изпитваше сериозни затруднения в откриващия сет, но с началото на втория такъв успя да се мобилизира и да сложи край на двубоя в своя полза след 1:6 7:6(4) 6:0, класирайки се за полуфиналите, където я очаква среща с Камила Джорджи.

Двете тенисистки спечелиха убедително дебютните си подавания в мача, преди Жабер да постави началото на серия от 5 поредни гейма в своя актив, и по този начин след 2 реализирани пробива откри сметката си в общия резултат.

Във втория сет Пегула значително подобри представянето си на корта и вече все по-често започваше да налага своя ритъм на игра, оставайки напълно равностойна на съперничката си. Родената в САЩ тенисистка инкасира пробив в края на частта, който даде възможност на Жабер да сервира за спечелване на двубоя. Именно тогава обаче ръката на тунизийката трепна и паритетът отново бе възстановен. Стигна се до тайбрек, в който минипробивите изобилстваха, но в крайна сметка Пегула бе първата, пред която се откри сетбол, и тя не се поколеба да го материализира, вкарвайки срещата в трета решителна част.

Запазила устрема си, световната №30 напълно доминираше на корта оттук до края на двубоя. Съвсем на противоположния полюс бе Жабер, у която разочарованието от загубата на предходния сет бе взело връх и тя бе бледа сянка на себе си, допускайки да бъде пробита цели 3 пъти, което изпрати Пегула на полуфинал. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пегула изкова ценен обрат над Жабер и е във финалната четворка в Монреал Мирела Николова
Теми:  
wta | джесика пегула | монреал | Обзори | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook