Перфектен старт и на двойки: Григор и Оже-Алиасим се поздравиха с чиста победа!

от в 16:01 на 03.05.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров откри победоносно участието си на сингъл надпреварата в Мадрид, след като надделя в последователни сетове над квалификанта Максим Креси и по този начин си осигури среща с Диего Шварцман. Тя ще се проведе през утрешния ден, но днес българинът и аржентинецът отново премериха сили на корта, само че ставаше въпрос за мач от схемата при двойките. Там първата ни ракета обедини сили с Феликс Оже-Алиасим, докато Шварцман си партнираше с неговия сънародник Максимо Гонзалес.

В крайна сметка българо-канадското дуо показа впечатляващ синхрон помежду си, въпреки че това беше техен съвместен дебют и преодоляха съпротивата на опонентите си, за да се наложат с 6:3 7:6(8). Така Димитров и Оже-Алиасим се класираха за втория кръг, където най-вероятно ги очаква среща с бившите номер едно при тандемите, а именно Хуан-Себастиан Кабал и Роберт Фара.

Канадецът играеше изключително агресивно в началните минути и южноамериканците изпитваха огромни трудности да връщат обратно неговите мощни форхенди, които даваха лесна възможност на хасковлията да завършва в близост до мрежата. Гонзалес пък непрекъснато изкарваше минаващите си удари в аут, което помогна на първата ни ракета и Оже-Алиасим да вземат категоричен аванс от 4:0 гейма. Тогава Шварцман се прояви с някои отлични лобове, което помогна на аржентинците да върнат единия си пробив изоставане, но до обрат не се стигна и сингъл специалистите се доближиха само на сет от победата.

Втората част отново се развиваше с ясно изразено надмощие на българина и канадеца, като те с лекота си осигуриха предимство от два пробива и всичко изглеждаше ясно при 4:1 в тяхна полза. Световният номер 10 обаче направи купища грешки в опитите си за стоп волета и преднината започна да се топи. Все пак Григор сервираше за успеха в десетия гейм, но последва нова неточност на мрежата от страна на канадеца и то на решаващата точка в гейма.

Впоследствие Гонзалес и Шварцман отразиха два поредни брейкбола и поведоха за първи път в резултата, оттегляйки се на почивка с водачество от 6:5 гейма. Канадецът все пак намери сили да спечели следващото си подаване, за да вкара сета в тайбрек, а там Гришо и неговият партньор наваксаха пасив от ранен мини пробив и заслужено затвориха двубоя в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Перфектен старт и на двойки: Григор и Оже-Алиасим се поздравиха с чиста победа! Калоян Соколов
Теми:  
atp | mutua madrid open | григор димитров | Двойки | диего шварцман | мадрид | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook