Перфектната седмица за Буста в Хамбург приключи с дебютна ATP 500 титла!

от в 16:05 на 18.07.2021
Петър Томов

Световният №13 Пабло Кареньо Буста е новият шампион в Хамбург след двусетов успех над Филип Краинович в битката за трофея. Испанецът се наложи с 6:2 6:4 над сърбина за първата си титла от категория АTP 500, след която ще направи скок с две позиция в световната ранглиста, за да фигурира под №11 при следващото й обновяване. 

Буста изигра почти перфектен сет на свое подаване, губейки едва 2 точки в четирите си подавания. Испанецът реализира брейк в третия гейм и след гейм на нула успя да поведе с 3:1. Краинович така и не успя да намери ритъма си в първата част и допусна още един пробив в седмия гейм, след който третата ракета на Испания нямаше никакви затруднения да затвори сета на свое подаване.

Брейк в откриващия гейм на втората част даде солиден аванс на Буста и след серия от безупречни сервис геймове, които не позволиха на Краинович да достигне до нито една възможност за пробив, испанецът сервираше за крайния успех при 5:4 и въпреки съпротивата на сърбина, той сложи точка на спора след час и 23 минути игра.

Това е втора титла през сезона за третата ракета на Испания, а тя бе постигната по впечатляващ начин - без нито един загубен сет във всичките му срещи в Хамбург. За Краинович остава утешението, че освен победата над световния №4 Стефанос Циципас, сърбинът ще запише скок с цели 9 позиции в световната ранглиста, където ще фигурира под №35 при обновяването й утре.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Перфектната седмица за Буста в Хамбург приключи с дебютна ATP 500 титла! Петър Томов
Теми:  
пабло кареньо буста | филип краинович | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook