Изумителен Фокина надделя над Рууд в близо петчасово зрелище и е на 1/8 финал в Париж!

от в 17:39 на 04.06.2021
Диана Андреева

Алехандро Давидович Фокина си подари най-хубавия възможен подарък за рождения ден, който е утре и надви поставения под номер 15 Каспър Рууд. Испанецът надделя в един истински тенис спектакъл, като след малко повече от четири часа и половина на корта, той се наложи със 7:6(3) 2:6 7:6(6) 0:6 7:5. Двубоят бе изпълнен с множество обрати, но в крайна сметка Фокина показа по-устойчива психика и заслужено си осигури среща с Федерико Делбонис в четвъртия кръг на Ролан Гарос 2021.

Каспър Рууд безспорно се бори до последния момент, ала малко не му достигна, за да се поздрави с крайния успех. Комбинацията от бърз сервис, мощен форхенд и почти невъзможни за достигане къси топки, бяха причината Фокина да продължи към следващия етап от турнира. За втори път в своята кариера Алехандро достига до тази фаза на надпревара от Големия шлем, а първото му подобно представяне дойде в Ню Йорк през миналия сезон.

Мачът започна много бавно и за двамата тенисисти. Те се нуждаеха от време, за да се приспособят към влажния въздух и липсата на светлина на корта, но щом намериха своя ритъм, истинската среща започна. Продължителни разигравания създадоха страхотна атмосфера по трибуните, а публиката безспорно се наслаждаваше на този сблъсък между двама представители на следващото поколение. Напрежението обаче си пролича в представянето на Рууд, който на няколко пъти пропиля брейк аванса си, а при 5:4 допусна фрапантна грешка и предаде сетбол.

Разочарованието обвзе норвежкия тенисист, който макар и подкрепян от своя баща и бивш състезател в Тура Кристиан Рууд, се предаде в решителния дълъг гейм и изпрати първата част на сметката на своя опонент. Каспър обаче не позволи на Фокина дълго време да води в резултата и след един абсолютно безгрешно изигран сет, само за 42 минути, той се наложи с 6:2.

Набрал инерция, Рууд не позволяваше на своя противник да се откъсне. Каспър започна да играе в по-предната част на корта, за да може да не позволява на Фокина да го изненадва с къси отигравания, а стратегията му даде резултат - той реализира рибрейк и доведе сета до тайбрек, ала дъжд сложи временна пауза на играта. Щом мачът бе възобновен испанецът за пореден път демонстрира устойчивата си психика. След като спаси сетбол при 5:6, Алехандро откри слабото място на противника си и безпроблемно спечели последвалите три точки, с което отново излезе напред в резултата от отделните части.

След почивката Рууд се завърна с нови сили. Каспър перфектно насочваше отиграванията си по дъното на корта, а началният му удар работеше безпогрешно. Каспър загуби едва седем точки, за сметка на 24 спечелени и без да предава нито един гейм, той вкара мача в решителен пети сет. За завършак на този наистина класен двубой, двамата тенисисти предоставиха нова доза от страхотни разигравания на феновете по трибуните, а напрежението само задълбочаваше интереса на публиката. 

Равностоен до самият край, сетът продължи точно 66 минути. Макар и трудно, двамата състезатели печелеха подаванията си, но отново поддал се на напрежението, Рууд допусна пробив, за да изостане с 5:6. Но нищо сякаш не беше загубено за норвежеца. Той бе на път да реализира мигновен рибрейк, ала немалко грешки попречиха на плановете му. След едно истинско зрелище, изпълнено със скандали, спъвания и чудовищни отигравания, в крайна сметка Фокина успя да затвори частта, а с това и мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Изумителен Фокина надделя над Рууд в близо петчасово зрелище и е на 1/8 финал в Париж! Диана Андреева
Теми:  
алехандро давидович фокина | каспър рууд | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook