Пиати: Тенисът ще намери своите нови шампиони и след ерата на Голямата тройка

от в 17:24 на 11.11.2021
Калоян Соколов

Рикардо Пиати е един от най-реномираните тенис специалисти и е имал честта през своята практика да работи със състезатели от ранга на Ришар Гаске, Милош Раонич, Иван Любичич, Милош Раонич, Мария Шарапова и дори самия Новак Джокович. Италианският специалист разказа пред Tennis World USA за сътрудничеството си със актуалния световен номер едно и сподели виждането си относно бъдещето на спорта:

"Работих с Новак през тийнейджърските му години. Още тогава нямах съмнение, че ще се превърне в най-добрия тенисист и е способен да бъде играч от калибъра на Надал и Федерер. Баща му изискваше пълна отдаденост от моя страна, а аз имам нужда да обръщам внимание на семейството си и това беше причината за нашата раздяла, но не съжалявам за съвменстната си работа с Джокович.

Никой не е вечен и времето работи против Голямата тройка. Истината обаче е, че отново ще се появят страхотни шампиони и никоя индивидуалност не е по-голямата от самия спорт. Имали сме подобни трудни моменти, когато Борг и Макенроу прекратиха своите кариери, а впоследствие същото сториха Сампрас и Агаси, ала винаги се намираха достойни заместници. Сега случаят няма да бъде много по-различен - завърши Пиати.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиати: Тенисът ще намери своите нови шампиони и след ерата на Голямата тройка Калоян Соколов
Теми:  
atp | голяма тройка | интервюта | любопитно | новак джокович | рикардо пиати

Коментари





Следвайте ни в Facebook