Пиронкова и Томова все по-близо до топ 100, без промяна в класирането на Григор

от в 07:31 на 28.06.2021
Диана Андреева

Квалификациите на Уимбълдън 2021 започнаха по мечтан начин за българските тенис почитатели, защото в схемаха имахме общо петима наши представители. За съжаление обаче никой от тях не успя да намери място в основната схема, а единствената ни надежда за положителни емоции през предстоящите две седмици остава в първата ракета на страната ни Григор Димитров.

През тази седмица шампионът от ATP Finals 2017 запазва позицията си като 21-ва ракета на света. Димитров със сигурност няма да загуби точки от актива си през предстоящите две седмици, тъй като той не успя да премине откриващия етап на Уимбълдън през 2019 и няма да се наложи да защитава представянето си от последното издание на надпреварата, освен ако не се откаже преди началото на двубоя си.

Димитър Кузманов сбъдна една от своите мечти, намирайки място в квалификационната схема на Уимбълдън, но не успя да се поздрави с първа победа от Големия шлем в кариерата си. От днес Мико допуска лек спад и застава на 246-то място, докато Адриан Андреев запазва позицията си на трета ракета и остава 339-ти в подреждането поне още известно време.

Цветана Пиронкова и Виктория Томова се изкачват с едно място през днешния ден. По този начин двете ни тенисистки се приближават още повече до топ 100 на WTA ранглистата, като от тази седмиза те са съответно 102-ра и 104-та. За Вики това е и ново лично постижение, а всички почитатели на българката се надяваме съвсем скоро тя да намери място сред първите 100.

Известен спад за третата и четвъртата ни ракета при дамите от днешния ден. Двете тенисистки отстъпват с няколко места, за да може Изабелла Шиникова да заеме 223-то място, а Елица Костова - 266-тото. Александър Донски постепенно навлиза в топ 600, а Александър Лазаров продължава да бъде номер 541.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова и Томова все по-близо до топ 100, без промяна в класирането на Григор Диана Андреева
Теми:  
Български тенис | виктория томова | григор димитров | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook