Пиронкова: Няма да играя през 2019, Григор може да спечели титла от Шлема

от в 19:40 на 19.12.2018
Георги Христов

Бившата първа ракета на България Цветана Пиронкова сподели, че няма да я видим на кортове и през 2019 година. Тя обаче далеч не смята да прекратява състезателната си кариера, след като стана майка. За последно пловдивчанката участва на Уимбълдън през 2017.

"Не планирам да играя следващия сезон, но не съм се отказала от професионалната си кариера. Не съм готова да правя изявления по темата и не бих искала да бъда притискана да го правя. Когато взема окончателното си решение, разбира се, ще го споделя. Тенисът е моят начин на живот и аз винаги ще играя и ще се интересувам от него. Да, бих се занимавала и с треньорска дейност, но може би на малко-по късен етап," заяви Пиронкова пред Dir.bg.

Според Цвети Григор Димитров продължава да има всички шансове да спечели турнир от Големия шлем. "Той е изключителен професионалист и съм сигурна, че всички решения които взима за кариерата си, са добре обмислени и премерени. Той е най-добрият тенисист в историята на българския тенис и постиженията му са наистина невероятни. Номер 3 в света!? Как само звучи това, особено за спорт с такава жестока конкуренция.

"Аз вярвам, че той има реалния шанс, както за титла от Големия шлем, така и за първото място в световната ранглиста. Пожелавам му спокойствие и кураж, мисля, че е въпрос на време да се случи."

Самата Пиронкова отчита, че поддържа връзка от своите колежки с Диа Евтимова и Сесил Каратанчева, с които е израснала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова: Няма да играя през 2019, Григор може да спечели титла от Шлема Георги Христов
Теми:  
григор димитров | тенис | тенис бг | тенис новини | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook