Пиронкова: Пропуснах шансовете си, но съм готова да продължа като "щастлива губеща"

от в 15:41 на 25.06.2021
Калоян Соколов

Цветана Пиронкова остана на крачка от основната схема на Уимбълдън, след като отстъпи в три сета на Ана Конюх и така ще се надява да попадне в схемата като "щастлива губеща", а ето какво сподели Цвети непосредтвено след срещата пред нашия екип:

Цвети, сама загатна какъв тежък мач ти предстои още вчера. Колко трудно е да играеш срещу подобна съперничка, която не ти дава никакъв ритъм и можеше ли да направиш нещо-по различно, за да се поздравиш с успеха?

- Да, днес не можах да намеря най-добрия си ритъм, но Конюх има заслуга за това. Тя има страхотни форхенд и бекхенд, както и много солиден сервис. Все пак се преборих за втория сет и имах своите шансове, но не бях достатъчно убедителна в играта си на сервис и ретур.

Спомена посрещането. Имаше доста ситуации, при които не можа да влезеш в разиграване на нейното второ подаване. Имаше ли някаква конкретна причина?

- Ако трябва да съм честна, то кортът беше изключително неравен. Разбира се, условията са еднакви за нас двете, само че това определено ми попречи да бъда по-ефективна на този конрекетен елемент.

Остава обаче възможност да попаднеш в основната схема като "щастлива губеща". Готова ли си да се възползваш от такъв развой на събитията?

- Да, току-що научих за отказа на Симона Халеп от моя брат. Ще следя развоя на събитията и се надявам да попадна в схемата, защото в крайна сметка няма  никакво значение как точно си намерил място в нея.

Какво ти предстои след Уимбълдън и следиш ли ситуацията с Олимпиадата?

- Засега нямам никаква представа къде ми предстои да участвам. Токио към момента не попада в плановете ми и не съм наясно с текущото положение на събитията свързани с Олимпийските игри.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова: Пропуснах шансовете си, но съм готова да продължа като "щастлива губеща" Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | уимбълдън | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook