Пиронкова: Вярвайте в себе си! Всичко опира до вяра, отдаденост и много работа

от в 09:12 на 10.09.2020
Калоян Пламенов

Цветана Пиронкова бе леко разочарована след отпадането си срещу Серина Уилямс на 1/4-финалите на US Open.

Тя обаче отправи послание към всички българи и им каза, че винаги трябва да вярват в себе си.

"Посланието ми е, че човек винаги трябва да вярва в себе си, защото това всъщност е най-важното нещо. Защо не успях да победя? Много е трудно, когато има такава сила от другата страна на корта", коментира българката след отпадането си.

"Когато започнеш мача, всеки от опонентите е подготвен физически, но мисля, че двубоят се решава от психическа гледна точка. Трябва да бъдеш наистина подготвен за това. Вяра, много работа, много отдаденост, разбира се. Мисля, че това е добра комбинация".

"Имах контрол над двубоя по време на първия сет. Правех всякакви удари, всичко се движеше в моя посока. Но очаквах, че това няма да продължи вечно. Очаквах, че тя ще опита да направи различни неща, ще вкара повече сила в ударите си. Точно това и направи. Сервисът ѝ е невероятно тенис оръжие".

"Опитвах през цялото време да измисля нещо различно, но е много трудно срещу такава сила от другата страна. Не знам колко аса направи тя, но ги усетих като много. Мисля, че опитах всичко. Разбира се, имах своите шансове във втория сет, когато поведох с пробив. Сервисът ми обаче не издържа в този момент. Започнах и да се чувствам по-изморена. Все пак се борех до края на мача, но останах близо до победата", каза още българката.

Нашето момиче призна, че не е имала никакви очаквания, когато е пристигнала в Ню Йорк. 

"Разбира се, че имах съмнения преди първия мач, но нещата започнаха добре за мен. Играх добре, чувствах се също по този начин. Усещах се уверена. Така че направих всичко, което можех, за да използвам тази възможност на максимум и да опитам да стигна колкото се може по-далеч. Смятам, че го постигнах". 

"Пътуването ми беше дълго, беше невероятно. Все още е. Просто се чувствам привилегирована да бъда в тази позиция и да играя своя любим спорт на такава голяма арена. Невероятно е", каза още тя. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова: Вярвайте в себе си! Всичко опира до вяра, отдаденост и много работа Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на сащ | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook