Пиронкова: Все още е рано за завръщане на корта, не мисля да се отказвам

от в 14:58 на 09.11.2018
Георги Христов

Цветана Пиронкова разкри, че няма намерение да приключва с тениса, но все още е рано да се каже кога отново ще я видим на корта. Към момента тя е напълно отдадена на майчинството.

"Все още ми е рано да мисля за завръщане. Детето ми е още много малко. Фокусът ми е другаде, не е на корта в момента. Така че има време докато взема това решение. С много неща трябва да се съобразя. В момента просто, нормално фокусът ми е съвсем другаде. Факторите са физическото ми състояние - съвсем практически как ще стане пътуването с детето ми. Не съм готова за изявления по темата.

"Рано е да говорим за отказване. Не съм се отказала. Не искам това да е заглавието, че Цвети Пиронкова се отказва, защото не е така. Пак казвам - фокусът ми е различен. Детето ми е малко и има нужда от мен. Не искам да изпускам най-ценните моменти. За да се върна на корта трябва да съм на 100% отдадена. Знаете каква е конкуренцията в този спорт. Когато реше да се връщам това ще е, когато съм готова," разкри Пиронкова пред Спортал.

Цвети коментира и успешното завръщане на тенисистки след раждане като Серина Уилямс и Виктория Азаренка. "Да, това са едни добри примери. Затова е много радващо как тенисът е пример как една жена не губи уменията си, след като роди и може да продължи да се занимава с професията си след това. Имах нужда от промяна на ежедневието. Все пак 15 години професионален тенис - пътуване по света. Беше се натрупала една умора в мен. Имах нужда от почивка. Занимавах се с други интересни неща за мен, имах нови хобита. Това беше приятен период за мен."

Тя следи тениса и играта също й липсва.

"Няма как да не ми е липсвал тенисът при положение, че това е бил целият ми живот досега и това е нещо към, което съм се стремила нон-стоп. Пак казвам - ежедневието ми е друго. Следя тениса, но се занимавам с нещо, което ми е много приятно. Това е да гледам детето си. Определено това е един нов етап от живота ми. По съвсем различен начин се развива денят ми. Преди пътувах 30 седмици от годината и живеех от куфара си, както се казва. Сега съм си в Пловдив, вкъщи. Почти две години не съм излизала от страната. Няма как да не е различно. Аз го намирам за много интересно, това е много вълнуващ етап от живота ми. Преди съм гледала аз да съм добра, да имам режим и резултати. Сега гледам това да е за детето ми и грижите са към детето."

Пиронкова говори и за младите български таланти в момента. "Тези млади момчета и момичета трябва да гонят целите си. Гергана Топалова я познавам лично, знам я още от момента, когато дойде на кортовете на Локомотив. Знам какъв талант е и колко усилено работи. И нейните успехи, и тези на Адриан Андреев. Вики също се справя добре, Мико Кузманов прави добри резултати и е близо до участие в Големия шлем. Той е пример с начина си на работа."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пиронкова: Все още е рано за завръщане на корта, не мисля да се отказвам Георги Христов
Теми:  
пловдив | тенис | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook