Плишкова даде само 2 гейма на старта; Остапенко напусна турнира

от в 09:51 на 09.02.2021
Мирела Николова

Една от фаворитките за титлата в Мелбърн Каролина Плишкова откри кампанията си на Аустрелиън Оупън с експресен успех над Жасмин Паолини с 6:0 6:2 в мач, продължил само 47 минути, за да се класира във втория кръг на надпреварата, където ще се изправи срещу Даниел Колинс.

Двубоят протече изцяло под диктовката на чехкинята, която налагаше своето темпо на игра от дъното на корта, което в комбинация с перфектния ѝ начален удар не остави никакви шансове на съперничката ѝ да мисли за по-различна развръзка. Полини имаше видими затруднения в подаванията си, като съумя да спечели едва 11% от точките, разиграни на неин втори сервис, което беше пагубно за цялостното ѝ представяне.

В друг мач от програмата днес бившата шампионка от Ролан Гарос Йелена Остапенко се сбогува с надеждите си за постигането на нещо значимо в първия за годината турнир от Шлема, след като бе елиминирана с 5:7 2:6 от Каролина Мухова.

Типично за един женски мач, двете тенисистки трудно удържаха подаванията си, като в първия сет станахме свидетели на 5 пробива, решителният от които се оказа в единадесетия гейм, тъй като след това беше и затвърден от Мухова, която поведе в отделните части. Последва вихрено начало на следващия сет за чехкинята, която се откъсна напред с 2 пробива аванс, след които връщане назад за Остапенко нямаше.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова даде само 2 гейма на старта; Остапенко напусна турнира Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | йелена остапенко | каролина плишкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook