Плишкова и Халеп ще спорят за място на финала в Маями (видео)

от в 10:11 на 28.03.2019
Мария Петрова

Каролина Плишкова победи сънародничката си Маркета Вондроушова и се класира за полуфиналите на силния турнир по тенис в Маями с награден фонд с награден фонд 9 милиона долара. Поставената под номер 5 Плишкова елиминира 59-ата в класацията на WТА Вондроушова с 6:3, 6:4 за 1:21 часа.

Бившата номер 1 в света не остави съмнения в превъзходството си над Маркета Вондроушова. Плишкова стигна до ранен пробив в първия сет, който спечели с 6:3. Във втората част Вондроушова поведе с 3:0, но след това настъпи срив в нейната игра и опитната и противничка обърна до 5:3. Маркета взе своя сервиз на 30, а при последвалото подаване на Плишкова пропусна две възможности да изравни резултата, което подпечата загубата в мача.

За място на финал Кристина Плишкова ще играе със Симона Халеп, която трудно отстрани Цян Ван след 6:4, 7:5. Румънката трябваше да навакса изоставане от 1:5 във втория сет и спаси три сетбола преди да се поздрави с успеха. Тя е само на победа от това да се завърне отново на върха в световната ранглиста.




Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова и Халеп ще спорят за място на финала в Маями (видео) Мария Петрова
Теми:  
каролина плишкова | симона халеп | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook