Плишкова надделя над финалистката от Ролан Гарос и е четвъртфиналистка!

от в 00:56 на 07.09.2021
Мирела Николова

Световната №4 Каролина Плишкова продължава със страхотните си изяви в Ню Йорк, след като през днешния ден спечели сблъсъка между две бивши финалистки на турнири от Големия шлем. През по-голямата си част двубоят бе равностоен, но в крайна сметка чехкинята се справи със съпротивата на Анастасия Павлюченкова, за да затвори срещата със 7:5 6:4 и така да си подпечата билета за четвъртфиналната фаза, където ще спори с победителката от мача между Мария Сакари и Бианка Андрееску.

В дебютните минути на двубоя двете състезателки си размениха по един пробив, само че проблемите им от начален удар не спряха дотук. В средата на сета те отново допуснаха спад в концентрацията си, но до инкасиране на брейк така и не се стигна. Равенството в резултата се запази почти до самия край на тази част, когато при 6:5 в своя полза Плишкова оказа натиск в подаването на своята опонентка и подпомогната от нейните непредизвикани грешки, нанесе решителен удар в последния възможен момент, за да запише дебютния сет срещу своето име.

Маратонски сервис гейм на Плишкова постави начало на втория сет, в който чехкинята успя да спаси първите три брейкбола, ала при четвъртия си опит Павлюченкова реализира ранен пробив. Радостта ѝ не трая дълго, тъй като представителката на Чехия бързо се мобилизира и незабавно компенсира изоставането си. И в тази част ключовият момент дойде в самия ѝ край, когато, водейки с 5:4, световната №4 отново постави под напрежение съперничката си и се добра до мачбол, който бе материализиран след непредизвикана грешка от страна на рускинята.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова надделя над финалистката от Ролан Гарос и е четвъртфиналистка! Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | каролина плишкова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook