Плишкова пречупи Сакари и ще спори с Конта за своя първи трофей в Рим

от в 20:05 на 18.05.2019
Калоян Пламенов

Каролина Плишкова достигна своя първи финал в Рим, след като във фазата на полуфиналите успя да надделее над гръцката сензация Мария Сакари след 6:4, 6:4 за 1 час и 27 минути игра. Това бе първи мач между двете и първа победа за чехкинята.

В първия сет гръцката тенисистка проби в третия гейм и задържа пробива си аванс до осмия гейм. Точно тогава Плишкова върна пробива и в десетия гейм проби решително, за да спечели сета и да поведе в резултата.

Във втория сет всичко отново се реши в десетия гейм. Именно тогава падна и единственият пробив в частта и по този начин Каро си подпечата успеха в сета и в самата среща, като по този начин се класира за финала.

До момента през своята кариера Плишкова има на сметката си 12 трофея, като един от тях е спечелила през този сезон. В спор за трофея тя ще срещне Джоана Конта, която изненадващо елиминира Кики Бертенс. 

До момента двете са се срещали общо шест пъти в тура една срещу друга и чехкинята води с 5:1 победи срещу британката. Последният им мач бе на турнира в Ийстбърн преди две години и тогава Плишкова стигна служебно до успеха без игра. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова пречупи Сакари и ще спори с Конта за своя първи трофей в Рим Калоян Пламенов
Теми:  
джоана конта | каролина плишкова | мария сакари | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook