Плишкова пропиля аванс от 5:0 и се сбогува с мечтата си за титла от Шлема

от в 05:07 на 13.02.2021
Калоян Соколов

Каролина Плишкова определено се нарежда сред най-именитите състезателки, които все още не са спечелили титла от Шлема. Чехкинята има само едно достигане до финала на най-престижните надпревари в професионалния тенис, като ще трябва да почака още известно време за второ, защото днес беше отстранена в третия кръг на Аустрелиън Оупън от своята сънародничка Каролина Мухова - 7:5 7:5.

Срещата стартира със сериозни проблеми за сервиращите, а това доведе до четири пробива в откриващите шест гейма на двубоя. Постепенно двете намериха началните си удари и събитията на корта се нормализираха, но Мухова беше една идея по-константна от своята опонентка, което я изведе до нов брейк в нейния актив при 5:5, а впоследствие тя затвърди спечеленото предимство и поведе в отделните части.

Световната номер 6 моментално отреагира, изграждайки аванс от 5:0 във втория сет и изглеждаше, че е само въпрос на време да изравни общия резултат в срещата, само че последва огромен спад в нивото на фаворитката, който позволи на непоставената тенисистка да реализира серия от седем поредни гейма и така за пръв път през своята кариера да се класира за втората седмица в Мелбърн. 

В следващия кръг кръг за нея предстои още едно тежко препятствие, тъй като ще трябва да се изправи срещу една измежду топ поставените Белинда Бенчич и Елизе Мертенс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова пропиля аванс от 5:0 и се сбогува с мечтата си за титла от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | каролина мухова | каролина плишкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook