Плишкова разочарова Крейчикова и запази шансовете си за класиране напред живи

от в 01:02 на 15.11.2021
Владислав Риждов

Каролина Плишкова завърши участието си в груповата фаза от финалния Мастърс на WTA с труден успех. В изцяло чешкия двубой световната №4 реализира обрат срещу Барбора Крейчикова след 0:6 6:4 6:4. По този начин Плишкова все още има възможност да продължи към полуфиналите, но за целта Анет Контавейт трябва да победи Гарбинье Мугуруса в следващия сблъсък от групата.

Откриващата част бе кошмарна за поставената под номер 3, докато Крейчикова се намираше на противоположния полюс на представяне. Шампионката от Ролан Гарос стартира по-добре и само за няколко минути вече имаше комфортен аванс в резултата от два брейка и 3:0. Крейчикова не намали оборотите, а дори напротив, наложи още повече агресивния си стил на игра и в остатъка от частта не даде нито гейм на сънародничката си, губейки само две точки до края на сета.

Във втората част отново световната №3 започна с лек превес. Тя успя да се добере до пробив в средата на сета и се доближи на два гейма от крайния успех, ала постепенно Плишкова започна да намира баланса си в играта. Губейки с 4:2 чехкинята заигра по-стабилно и след серия от четири последователни гейма, изравни общия резултат.

Решителният сет започна равностойно. Двете състезателки печелеха сравнително безпроблемно своите подавания и поддържаха паритета в резултата. Ключовият момент в двубоя дойде в самия му край, когато Крейчикова получи отлична възможност да реализира късен брейк, който можеше да се окаже решаващ. Пликова обаче не трепна, задържа сервиса си, а в ответния гейм на свой ред пречупи подаването на опонентката си и така се поздрави с втори успех от началото на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова разочарова Крейчикова и запази шансовете си за класиране напред живи Владислав Риждов
Теми:  
wta finals guadalajara | wta финали | барбора крейчикова | гуадалахара | каролина плишкова | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook