Плишкова реализира страхотен обрат над Сабаленка и е финалистка на Уимбълдън!

от в 20:40 на 08.07.2021
Петър Томов

Световната №13 Каролина Плишкова заслужено достигна до финала на Уимбълдън след трисетов успех над Арина Сабаленка. Чехкинята загуби първата част, но успя да реализира впечатляващ обрат над световната втората поставена, за да надделее с 5:7 6:4 6:4 за малко под два часа игра, а в спор за дебютна титла от турнир от Шлема, тя ще се изправи срещу първата ракета на света Ашли Барти.

Срещата стартира равностойно като в откриващите четири гейма нито една от двете не стигна до възможност за пробив. Плишкова достигна до осем брейкбола в останалите геймове, четири от които при резултат 5:5, но не съумя да реализира нито един. За разлика от нея, Сабаленка демонстрира завидна ефективност и с реализира пробив при първата си възможност, за да спечели частта в самия й край.

Началото на втората част беше огледално на първата, но за разлика от тогава, този път Плишкова осъществи пробив още при първата си възможност, за да поведе с 3:2. Чехкинята не срещна никакви затруднения до края на сета и заслужено изравни резултата, изпращайки срещата в решителна трета част.

Там бившата №1 в света реализира светкавичен пробив в дебютния гейм на частта, който бе затвърден след сервис гейм на нула за 2:0. Плишкова играеше все по-уверено, а за това главна заслуга имаше нейния начален удар, донесъл 18 точки директно от сервис. Чехкинята загуби само 5 точки на свое подаване в този сет, който успя да затвори на 4, за да си осигури второ участие на финал на турнир от Шлема след US Open 2016 когато допусна поражение в три сета срещу Анджелик Кербер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова реализира страхотен обрат над Сабаленка и е финалистка на Уимбълдън! Петър Томов
Теми:  
Арина Сабаленка | ашли барти | каролина плишкова | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook