Плишкова се справи с млада надежда на домакините и стартира убедително в Ню Йорк

от в 18:57 на 31.08.2021
Мирела Николова

Финалистката от 2016 г. Каролина Плишкова откри кампанията си на тазгодишното Открито първенство на САЩ с безапелационен успех над световната №130 Кейти МакНали. Чехкинята имаше пълен контрол върху случващото се на корта и не отпусна хватката си до самия край на двубоя, за да сломи съпротивата на 19-годишната местна представителка и да се поздрави с рутинна победа - 6:3 6:4. В следващата фаза на надпреварата тя ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между Зарина Дияс и Аманда Анисимова.

Срещата стартира по план за поставената под номер 4, която още от дебютните минути на мача умело конструираше точките и успя да запише пробив в откриващото подаване на противничката си, за да се откъсне с аванс от 3:0 на първата почивка. Чешката представителка не спря да поставя под напрежение сервис геймовете на МакНали, а агресивната ѝ игра на ретур доведе до втори брейк за 5:1. Макар Плишкова да допусна пробив, тя не изгуби контрол върху събитията и затвори частта от втория си опит.

Устремът на четвъртата в света продължи и в следващия сет, когато тя се възползва от колебанията на американката от сервис линията и се сдоби с ранен аванс от два пробива и 3:0. Последваха обаче силни минути за МакНали, която стабилизира играта си, и това, в съчетание със зачестилите пропуски от страна на фаворитката, ѝ помогна да навакса изоставането си, възстановявайки паритета за 3:3. Скоро след това Каролина отново повиши нивото си и осъществи нов брейк, който се оказа и решителен за изхода на срещата в нейна полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова се справи с млада надежда на домакините и стартира убедително в Ню Йорк Мирела Николова
Теми:  
us open | wta | каролина плишкова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook