Плишкова спря и световната номер три, за да се класира за финала в Монреал

от в 21:36 на 14.08.2021
Диана Андреева

Каролина Плишкова е първата финалистка на Мастърс турнира в Монреал! Чехкинята спря световната номер три Арина Сабаленка в откриващия мач за днешния ден, след като се наложи за малко под един час и половина с 6:3 6:4. Тази победа не само я класира към следващия етап от турнира, но и позволи на Плишкова да се завърне сред първите 10 на световната ранглиста. От понеделник Каролина ще бъде номер четири в подреждането и ще се "настани" именно зад Сабаленка в класацията.

Във всеки един аспект от играта Плишкова бе по-добрата тенисистка. Чехкинята сервираше на много високо ниво, а в ключовите моменти арсеналът й бе не само разнообразен, но и силно непредсказуем. Тя задаваше темпото в разиграванията от първата до последната точка и така без никакви колебания се поздрави с крайната победа.

Ключовото както в първия, така и във втория сет бе изключително солидното представяне на чехкинята от начален удар. Именно убедителното представяне на Плишкова на сервис й позволяваше да запази аванса си. В следващия етап на световната номер шест й предстои сблъсък с Камила Джорджи или Джесика Пегула. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова спря и световната номер три, за да се класира за финала в Монреал Диана Андреева
Теми:  
Арина Сабаленка | каролина плишкова | тенис турнир в монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook