Плишкова взе сладък реванш от Колинс и е в третия кръг на Аустрелиън Оупън!

от в 04:32 на 11.02.2021
Калоян Соколов

Мечтата на Каролина Плишкова за първа титла от Големия Шлем е все още жива, след като чехкинята преодоля може би най-опасната непоставена тенисистка в схемата, а именно Даниел Колинс. Двете се срещнаха през миналата седмица на една от подготвителните надпревари в Мелбърн, когато американката се поздрави с успеха, но днес световната номер 6 беше безкомпромисна и се наложи със 7:5 6:2.

Двубоят започна изключително оспорвано, като Колинс показваше страховито ниво на начален удар в дебютните минути, но скоро нейният първи сервис започна да намира полето на съперничката все по-рядко, което доведе до пробив в полза на по-високо ранкираната състезателка. Последва моментален рибрейк, само че непоставената тенисистка продължаваше да се намира в явен упадък и отново загуби подаването си, а този път това се оказа фатално и Плишкова откри резултата в отделните части.

Вторият сет стартира чудесно за световната номер 40, която се сдоби с ранна преднина от 2:0, ала фаворитката веднага взе нужните мерки, докато Колинс изглеждаше напълно безпомощна на корта и грешките валяха от нейната ракета. По този начин Каролина осъществи впечатляваща серия от поредни геймове, като по този начин сложи точка на спора и си гарантира място в трети кръг, където ще се изправи срещу своята сънародничка Каролина Мухова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова взе сладък реванш от Колинс и е в третия кръг на Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | каролина плишкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook