По примера на Серина: Ето още кои трима състезатели се отказват след US Open

от в 19:15 на 20.08.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният US Open ще сложи край на кариерата на най-успешната тенисистка в съвременната история на спорта. Серина Уилямс доскоро отсъстваше от кортовете заради контузия в областта на бедрото и ясно се видя как американката няма да може да е същата състезателка, откакто направи обратната си поява в Тура. Това накара бившата номер едно да обяви, че ще се оттегли от активна спортна дейност след края на US Open, като нейният пример ще бъде последван от още трима елитни състезатели, а ето кои са те:

1. Аляж Бедене - Словенецът никога не е имал постоянно присъствие в елита на тениса и затова ясно говори обстоятелството, че никога не е печелил ATP трофей. Бедене обаче може да се похвали с 16 титли от Чаланджър Тура, както и с достигането до 43-тата позиция в света. През този сезон 33-годишният тенисист достигна до третия кръг на Ролан Гарос, където отстъпи на Новак Джокович и впоследствие обяви, че ще прекрати кариерата през месец септември. Тогава Аляж ще вземе участие в сблъсъка на страната си за Купа "Дейвис" срещу Естония и впоследствие ще се пренасочи към кариера като футболен агент.

2. Саня Мирза - Тук вече говорим за тенисистка, която е оставила далеч по-голям отпечатък през кариерата си и вероятно е една от най-успешните състезателки в надпреварите по двойки. Мирза има 3 титли от Големия шлем на двойки, още 3 на смесени двойки и освен това беше част от топ 30 в класацията на сингъл. Всъщност единствено членовете на Голямата тройка и Серина Уилямс могат да се похвалят с повече последователи от Мирза в социалните медии, тъй като цяла Индия след под лупа изявите на своята сънародничка, чиято позиция гласи как възнамерява да окачи ракетата след края на US Open, защото вече има малко дете и също така не може да се възстанови напълно от болките, които изпитва в областта на коляното.

3. Жил Симон - Едва ли много от вас са забравили паметното изпращане на ветерана по време на тазгодишния Ролан Гарос, където той записа епични победи над Пабло Кареньо Буста и Стийв Джонсън. Истината е, че бившият номер 6 просто вече не е на нужното ниво да се съревновава с най-добрите в света и често допускаше поредица от разгромни загуби на ниво Чаланджър. Това изглежда е накарало 14-кратният ATP шампион да осъзнае, че вече няма място в спорта и ще го видим да се отказва от тениса в края на 2022-ра, като вероятно ще го стори на Мастърса в Париж.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По примера на Серина: Ето още кои трима състезатели се отказват след US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | аляж бедене | любопитно | отказване | саня мирза | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook