По шампионски: Бадоса надигра Кудерметова и ще спори за място на финала в ИУ!

от в 23:32 на 17.03.2022
Мартин Петков

Паула Бадоса върви все по-уверено към защита на титлата си на кортовете в Индиън Уелс. Испанката се справя брилянтно в качеството си да подобрява своята игра с всеки изминал двубой. В среща за място на полуфиналите световната номер 7 се изправи срещу Вероника Кудерметова, която на свой ред записва много добри резултати през тази седмица в Калифорния. Действащата шампионка придоби контрол на корта в началото на мача, който не изпусна нито за миг, варираше с ударите от репертоара си, сервираше отлично и заслужено се поздрави с победата след 6:3 6:2. В сблъсък за място на финала Бадоса ще срещне Мария Сакари, която по-рано днес надви Елена Рибакина.

Още в първите минути се създаваше убеждението, че испанката стои по-добре в разиграванията, което бе подпечатано със заслужен пробив след силна игра на ретур. Световната номер 7 запази силното ниво в началния си удар от предишните двубои и го използваше умело, за да печели лесни точки, като не даваше нищо даром на съперничката си. Шампионката съумя да поддържа висок процент на първи сервис, с което затрудняваше допълнително рускинята и напълно закономерно записа откриващия сет на сметката си.

С всяка следваща точка увереността в ударите на петата поставена се покачваше, което донесе нов шанс за пробив, от който се възползва, за да вземе преднина на старта на втората част. Безгрешната игра от страна на действащата шампионка се оказа твърде висока топка за Кудерметова, която отново предаде подаването си, за да може минути по-късно Бадоса да увековечи десетата си поредна победа в Калифорния, продължавайки към полуфиналите в надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По шампионски: Бадоса надигра Кудерметова и ще спори за място на финала в ИУ! Мартин Петков
Теми:  
вероника кудерметова | индиън уелс | паула бадоса | полуфинал

Коментари





Следвайте ни в Facebook