По шампионски: Циципас не допусна изненада и продължава към защита на титлата си!

от в 16:01 на 14.04.2022
Мартин Петков

Стефанос Циципас се представя на приливи и отливи от началото на сезона, редувайки силни и слаби участия на надпреварите. Гъркът не се представи на нужното ниво в САЩ, но през тази седмица се завръща в Европа, за да защити титлата си от миналата година на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло. В първия си двубой в Княжеството световният номер 5 срещна друг шампион от надпреварата в лицето на Фабио Фонини, но след безкомпромисен триумф си осигури през днешния ден да се изправи срещу Ласло Джере в търсене на място в четвъртфиналите.

В хода на сблъсъка двамата състезатели ни предоставиха множество класни отигравания и невероятна ефективност на начален удар, но точките във важните моменти се оказаха разковничето, след като се начисляваха в актива на Циципас, главно благодарение на по-голямото му спокойствие, за да може гъркът да триумфира след 7:5 7:6(1). Походът към защита на титлата от световния номер 5 в Княжеството предстои да мине в четвъртфиналната фаза през мач срещу победителя от сблъсъка, противопоставящ Лоренцо Музети и Диего Шварцман.

В началото на срещата Джере поддържаше много високо ниво, като се създаваше убеждението, че е по-добрият на корта, и дори достигна брейкбол, ала не съумя да го материализира. С течение на времето силите се изравниха и шампионът започна да играе все по-отпуснат от първоначалното напрежение, опитвайки да налага своето темпо. Сърбинът изглеждаше скован на моменти и логично грешките от неговата част на корта набъбнаха значително, което даде превес на Циципас, който с втория си сетбол сложи точка на спора, като грабна откриващия сет.

Втората част имаше аналогично развитие с първата, като доминацията безспорно бе в полза на сервиращите. Интригуващите мигове отсъстваха в хода на цялата част, преди да се стигне отново до начален удар на Джере за влизане в тайбрек, но този път здравите нерви бяха на негова страна и той оцеля. В дългия гейм разликата в класите бе най-значима в хода на целия сблъсък и с мощен форхенд уинър защитаващият шампион стигна до крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По шампионски: Циципас не допусна изненада и продължава към защита на титлата си! Мартин Петков
Теми:  
atp | ласло джере | мастърс 1000 | монте карло | стефанос циципас | титла

Коментари





Следвайте ни в Facebook