По-силни заедно: Федерер се присъединява към Джокович в помощ на Украйна

от в 13:50 на 18.03.2022
Мирела Николова

Вече повече от четири седмици продължава войната в Украйна, след като руските военни сили влязоха на територията на западната си съседка в края на миналия месец. Бившите украински тенисисти Сергей Стаховски и Александър Долгополов вече се включиха в резервите на армията, за да защитават родината си от агресора, като освен тях редица известни спортисти, измежду които са Новак Джокович, Мария Шарапова и братята Брайън, подадоха ръка на потърпевшите от военния конфликт, а през вчерашния ден стана ясно, че към тях се присъединява и Роджър Федерер.

Стаховски, който наскоро обвини Федерер и Надал в липса на позиция и адекватна реакция относно войната, вчера даде поредното си интервю пред германската медия 20 Minuten, в което съобщи, че Фондацията на Маестрото ще подпомогне украинските деца, страдащи от войната.

"Роджър желае мирът да се възцари скоро. Той ми каза, че заедно със съпругата си Мирка търсят начини да изпратят помощ на децата в Украйна, както и на емигриралите в Швейцария", сподели бившият №31, след което отново изрази благодарността си към Джокович, който бе сред първите, свързали се със Стаховски: "С Новак ситуацията е различна, тъй като неговото детство също е белязано от бомбардировки, от война. Той напълно разбира през какво са принудени да преминат нашите деца".

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По-силни заедно: Федерер се присъединява към Джокович в помощ на Украйна Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | роджър федерер | русия-украйна | сергей стаховски

Коментари





Следвайте ни в Facebook