По възможно най-болезнения начин: България пропуска ATP Cup за едно място

от в 05:35 на 07.12.2021
Калоян Соколов

България в крайна сметка няма да може да играе в отборната надпревара ATP Cup, след като най-после беше публикуван списъка с участници. В момента нашите момчета са първа резерва в надпреварата и по всяка вероятност ще трябва да я пропуснат за втора поредна година, макар че самият Григор Димитров изрази желанието си отново да поведе националния ни тим към ново силно представяне. 

Състезанието през този сезон включва 16 държави, а българите бяха до момента трети под чертата и трябваше да се надяват на сериозни размествания. Те обаче се случиха само до известна степен, защото заявките си за участие оттеглиха единствено Швейцария и Франция.

Интересна подробност е, че Сърбия продължава да оглавява списъка с участниците, макар че Новак Джокович публично е обявил позицията си против задължителното ваксиниране срещу COVID-19, което е наложено от австралийските власти и по този начин почти всички очаквания бяха световния номер едно да пропусне тази част от сезона. Сърбинът пък все още не е споделял дали смята да пътува за Австралия, но сякаш вече отговорът му е известен и може би точно колебанията на лидера в ранглистата бяха в основата на отлагането на жребия за турнира с цели три дни.

По този начин нашите момчета трябва да се надяват на някакви форсмажорни обстоятелсва, за да могат да вкусят още веднъж от магията на ATP Cup и отново да ни направят горди, както го сториха с представянето през 2020-а.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
По възможно най-болезнения начин: България пропуска ATP Cup за едно място Калоян Соколов
Теми:  
atp cup | бгтенис | българия | григор димитров | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook