Победа над №109 и рекордно класиране: Димитър Кузманов е 1/2-финалист в Познан!

от в 20:32 на 03.06.2022
Мартин Петков

Димитър Кузманов до момента има добър сезон на клей зад гърба си, в който достигна Чалънджър финал, а впоследствие допусна поражение в третия кръг на квалификациите на Ролан Гарос, като остана само на сет от дебютно класиране за основна схема на ,,мейджър" турнир. Втората ракета на страната ни се завърна на корта в началото на тази седмица за Чалънджър надпреварата в Познан, където записа безапелационни победи в първите си два мача и достигна четвъртфиналната фаза, в която през днешния ден срещна поставен тенисист в лицето на бившия номер едно при юношите Чун Хсин Ценг.

Двубоят имаше благоприятно развитие за пловдивчанина, който влезе в мача в ролята на аутсайдер, предвид силните резултати на тайванеца върху землената настилка. Мико скоро след слабото си начало на сблъсъка умело наложи своето темпо в продължителните разигравания и сервираше безупречно във важните моменти, което оказа своето положително влияние върху крайния резултат и българинът се поздрави с победата след 6:4 6:2, дошла за 1 час и 38 минути. В опит да достигне мача за титлата в полския град за световния номер 198 предстои да се изправи срещу първия поставен в схемата Артур Риндеркнех.

Нашенецът изпита сериозни трудности на старта на двубоя, като допускаше прекомерен брой неточности и началният му удар видимо не функционираше на нужното ниво, поради което едва четвърт час след първата точка изоставаше с два пробива. За наша радост, Мико бързо намери ритъма в играта си и съумя да реализира рибрейк, печелейки близо 10-минутен гейм, който му даде криле и завоюва последвалите четири подавания в частта, за да осъществи частичен обрат и поведе в резултата с 5:3. Кузманов по този начин си осигури възможност да сервира за спечелването на сета, която неистово пропиля и допусна рибрейк, ала в идните минути предостави най-доброто от репертоара си и чрез комбинация в близост до мрежата оползотвори втория си сетбол, за да може след поредния пробив в мача да открие сметката си в общия резултат.

В началото на втората част сънародникът ни видимо се чувстваше по-добре на корта и не след дълго достигна до първия си брейкбол, но след продължителна борба не съумя да го оползотвори. Световният номер 198 още в последвалото подаване на Ценг отново си извоюва правото да разполага с възможност за пробив, която за разлика от предния път съумя да оползотвори и поведе със сет и 5:2, доближавайки се максимално до крайния успех. Мико нямаше никакво намерение да се задържа повече на корта, като взе нещата в свои ръце и след поредния безупречен гейм на ретур сложи точка на спора, за да намери място в полуфиналите на надпреварата в Полша.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победа над №109 и рекордно класиране: Димитър Кузманов е 1/2-финалист в Познан! Мартин Петков
Теми:  
atp | бг тенис | димитър кузманов | чаланджър в познан | чун син цен

Коментари





Следвайте ни в Facebook