Победите продължават: Томова подчини бивша №20 и е 1/4-финалистка в Сарагоса!

от в 22:25 на 13.04.2023
Мирела Николова

Виктория Томова си осигури място в четвъртфиналната фаза на ITF турнира в Сарагоса след победа в последователни части над бившата №20 в света Ана Конюх. Двубоят бе изключително оспорван, но първата ни ракета при дамите бе по-стабилната от двете във важните моменти и намери начин да достигне до крайния успех след близо два часа игра за крайното 6:4 7:5. Така тя постигна втора поредна победа и през утрешния ден ще спори за място сред най-добрите четири в надпреварата, като нейна съперничка там ще бъде Ирене Бурийо Ескориуела.

Началото на мача бе белязано от маратонски сервис гейм на хърватката, в който нашето момиче показа по-здрави нерви и съумя да осъществи пробив в първия възможен момент. Вики съхрани устрема си и съвсем скоро се добра до нов брейкбол, но не успя да го материализира и веднага след това на свой ред позволи връщане на пробива. Това обаче по никакъв начин не повлия на увереността на Томова, която продължаваше да се стреми да пласира ударите си в близост до линиите и не след дълго отново отвори аванс от 5:3, който този път ѝ подсигури успеха в откриващата част.

Вторият сет протече без проблеми за сервиращите състезателки, които опазиха равенството до 4:4. Тогава обаче станахме свидетели на серия от три поредни пробива, победителка от която излезе най-добрата ни тенисистка - 6:5. Томова за пореден път засвидетелства своето търпение в по-продължителните разигравания и подпомогната от неубедителните действия на противничката, успя да затвори срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победите продължават: Томова подчини бивша №20 и е 1/4-финалистка в Сарагоса! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | сарагоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook