Победите продължават: Томова с първа крачка към основната схема на US Open

от в 19:10 на 05.07.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова имаше невероятен сезон на трева, в който достигна до дебютния си четвъртфинал на ниво WTA 500, а впоследствие се поздрави с втората си победа в Големия шлем. Всичко започна, след като Вики попадна като "щастлива губеща" на надпреварата в Ийстбърн и впоследствие направи споменатия си рейд до финалната осмица, което вля сериозна доза самочувствие на родната ни представителка за Уимбълдън. Там първата ни ракета се справи с опитната Дария Савил и направи много равностоен мач със световната номер пет Мария Сакари, но класата на гъркинята взе връх в края.

Томова обаче нямаше никакво намерение да губи време с вземането на почивка и заяви как има желание да се включи на състезанията в Бостад и Будапеща, за да си осигури директно място в основната схема на US Open. Днес пък нашата сънародничка осъществи първата крачка към постигането на своята цел, постигайки успех на старта в шведския град. Световната номер 112 направи отличен преход обратно към червените кортове и не остави никакви шансове на местната представителка Жаклин Кабаш Авад - 6:3 6:2. В следващия кръг пък софиянката ще премери сили с туркинята Ипек Оз (номер 164), която надигра поставената под номер 8 - Камила Рахимова.

Местната представителка поведе с пробив на старта, ала Вики веднага отреагира и изравни при 2:2. Последва нов брейк в актива на шведката, но оттам насетне Томова изцяло пое контрола над мача и реализира серия от осем поредни гейма, за да поведе със сет и 4:0. Аутсайдерката намери сили да се разпише в резултата през втората част, само че нямаше сили да постигне нещо повече и българката постигна безаплеционна победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победите продължават: Томова с първа крачка към основната схема на US Open Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | бостад | виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook