Победоносно начало за Вики Томова в Богота!

от в 19:30 на 05.04.2021
Петър Томов

Втората ракета на България при жените Виктория Томова записа убедителен успех на старта на турнира от категория WTA 250 в Богота. Българката изигра най-силния си мач от началото на сезона на клея в столицата на Колумбия и се наложи с 6:2 6:3 над световната №122 Анна-Лена Фридзам, за да спре негативната серия от 4 поредни поражения, в която се намираше. В следващия кръг на надпреварата софиянката очаква победителката от дуела между осмата поставена в схемата Яфан Уанг и играещата с "уайлдкард" Емилиана Аранго

Вики започна вихрено срещата, реализирайки пробив още в първия гейм. Фридзам достигна до две възможности за връщане на пробива в последвалия гейм, но сервисът се притече на помощ на българката и тя успя да си спечели подаването. В следващите три гейма Томова загуби само три точки, реализирайки още два брейка, след които вече водеше с 5:0! Германката успя да отърве "геврека", пробивайки сервиса на Вики на нула, но не можа да направи нищо повече в първата част, която българката затвори на 2.

Вторият сет беше далеч по-равностоен и двете тенисистки удържаха равенството до седмия гейм. В него българката беше безкомпромисна на ретур и успя да се въползва от шестата възможност за пробив, която се откри пред нея в тази част. Вики продължи да играе стабилно от основната линия и не допусна никакви изненади на свой сервис, а в деветия гейм достигна до три мачбола на сервис на Фридзам. Първите две бяха успешно отразени от германската тенисистка, но при третата българката взе инициативата в разиграването и накара германката да направи непредизвикана грешка, изпращайки топката в мрежата, с което беше сложена и точка на спора, след час и 20 минути игра.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победоносно начало за Вики Томова в Богота! Петър Томов
Теми:  
богота | виктория томова | фридзам

Коментари





Следвайте ни в Facebook