Победоносно завръщане: Джокович бе притиснат от играч без ATP победа, но завърши със стил!

от в 17:16 на 11.04.2023
Мирела Николова

Новак Джокович трябваше да си вземе пауза от Тура за повече от месец, след като не бе допуснат до участие в Индиън Уелс и Маями, а липсата му на състезателна практика определено си пролича в откриващия му двубой в Монте Карло, който обаче въпреки затрудненията завърши с двусетова победа в негова полза.

На старта в Монако сърбинът се изправи срещу световния №198 Иван Гахов, който никога до този момент не е постигал победа на ниво АТР, и всичко сочеше, че ще станем свидетели на безапелационен успех за водача в световната ранглиста. Не това обаче се случи в действителност, тъй като руснакът остави отлични впечатления с играта си и успя да затрудни сериозно именития си опонент. Все пак двукратният шампион не позволи да се стигне до изненада и след час и 48 минути игра подпечата крайния си успех - 7:6(5) 6:2, с който си осигури сблъсък в трети кръг срещу победителя от италианското дерби между Лоренцо Музети и Лука Нарди.

Още от началните минути на срещата Гахов не показа никакви признаци на притеснение и в голяма част от разиграванията успяваше да остане напълно равностоен на 22-кратния шампион от Шлема. От своя страна, балканецът не бе постоянен в изявите си и броят на непредизвиканите му неточности скоростно нарастваше. Благодарение на това руснакът бе първият, достигнал до пробив в седмия гейм, който обаче бе върнат светкавично от фаворита след няколко съвършено конструирани офанзиви - 4:4.

По-нискоранкираният тенисист не се повлия от пропусната възможност и продължи да играе на много високо ниво, за да докара нещата до тайбрек. В него обаче разликата в класите си пролича и Ноле бързо взе преимущество, което впоследствие доразви, за да открие сметката си в общия резултат.

Това развитие внесе доза спокойствие в действията на световния №1, който вече не прибързваше в опитите си за печеливш удар и търпеливо дочакваше момента да сложи точка на разиграването. Количеството непредизвикани грешки бе сведено до минимум, а с напредването на мача той все повече изостряше ударите си, поради което бе само въпрос на време да нанесе решителния си удар. Съвсем скоро той пое изцяло инициативата и възползвайки се от колебанията на противника, осъществи два пробива, за да поведе с 5:2, след което минутите на корта за Гахов бяха преброени.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победоносно завръщане: Джокович бе притиснат от играч без ATP победа, но завърши със стил! Мирела Николова
Теми:  
atp | иван гахов | монте карло | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook