Победоносно завръщане: Джокович загуби сет, но все пак стартира с успех в Париж!

от в 00:04 на 03.11.2021
Мирела Николова

Новак Джокович не бе излизал на корта в индивидуален двубой от злощастния финал на US Open, но през днешния ден той показа, че класата си е класа и откри с успех кампанията си на тазгодишния Мастърс в Париж. Ноле бе затруднен от днешния си опонент в лицето на Мартон Фучович, който го принуди да изиграе трисетов мач, но водачът в ранглистата бе този, който диктуваше събитията на корта през по-голямата част от времето, и заслужено продължава напред след 6:2 4:6 6:3. В следващия етап на надпреварата ще се изправи срещу някого измежду Гаел Монфис и Адриан Манарино.

Още от дебютните минути на двубоя си пролича разликата в класите на двамата тенисисти, а от липсата на игрова практика за сърбина нямаше и следа. Той бе безупречен от сервис линията, а агресивните му и дълбоко пласирани ретури му осигуриха аванс от ранен пробив аванс и 3:0. 20-кратният шампион от Шлема безпроблемно налагаше своя стил на игра и предизвикваше чести неточности от ракетата на противника си, а благодарение на прословутата си стабилност на основната линия се придвижваше устремено към успеха в сета, който бе подпечатан с втори брейк на сметката на петкратния шампион.

Втората част не стартира по план за Ноле, който пропусна да материализира брейкбола си, а впоследствие на свой ред бе изправен пред опасност от инкасиране на пробив след загуба на концентрация и няколко непредизвикани грешки. Фучович веднага сграбчи възможността и съвсем скоро вече водеше с 3:1. Спадът в представянето на световния №1 не продължи дълго и той бързо се върна на познатото си ниво, но великолепният начален удар на унгареца не оставяше шансове на Джокович да достигне до точка за връщане на пробива и така срещата бе вкарана в трети решителен сет.

С всяка изминала минута на корта Фучович се чувстваше все по-комфортно на корта и с плътните си и остри удари успяваше да изтласка съперника зад основната линия, а впоследствие и да пречупи защитата му. Това коства на балканеца изоставане с 0:30 в третия гейм, ала именно тогава най-добрият в света показа на какво е способен и спечели подаването си, което му вля нов прилив на положителни емоции, чието влияние се видя ясно в ответния сервис гейм на Мартон. В него топ поставеният поемаше инициативата още с ретура, а от там нататък нямаше проблеми да докара нещата до успешен за себе си завършек и да реализира брейк на 0. Това постави началото на серия от 3 разменени пробива, от която в крайна сметка победител излезе сърбинът, за да поведе с 4:2. От там насетне Новак бе безкомпромисен в подаванията си и не след дълго сложи точка на слъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Победоносно завръщане: Джокович загуби сет, но все пак стартира с успех в Париж! Мирела Николова
Теми:  
atp | мартон фучович | новак джокович | Обзори | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook