Поглед към Уимбълдън 2019 - кои са фаворитите за голямата титла при жените?

от в 11:32 на 29.05.2019
Мария Петрова

Макар и разнообразието от турнири в света на тениса да е наистина голямо, то съвсем логично на най-голямо внимание се радват турнирите от Големия шлем. Един от най-емблематичните от тях е Уимбълдън. Турнирът в английската столица предлага еднаква доза тенис заряд, както в състезанието при мъжете, така и при жените. Днес обаче ще се спрем по-специално на женския Уимбълдън 2019 и някои от най-основните фаворити в предварителните прогнози за краен победител при жените.

Серина Уилямс

Американката безспорно е една от най-великите жени в професионалния тенис за всички времена и най-успешната сред активните тенисистки. И освен редица трофеи от Големия шлем тя също така може да се похвали с цели 7 титли от Уимбълдън, което я поставя на пето място във вечната ранглиста по този показател. И въпреки, че последната от тези седем титли дойде през 2016-та, Серина е основният фаворит за спечелване на тазгодишното издание на Уимбълдън с коефициент от 5.00.

Петра Квитова

Квитова е една от най-успешните чешки тенисистки с нейните общо 27 спечелени титли в професионалния тенис, като две от тези титли са именно от Уимбълдън. Тя е печелила и двата си финала от именития турнир в Лондон. Нейният коефициент за краен успех през тази година пък е оценен на 7.00.

Ангелик Кербер

Естествено, няма как да пропуснем настоящия шампион на турнир в лицето на Ангелик Кербер. 31-годишната германка, която е родена в Полша има общо 3 титли от големия шлем в своя актив, като последната от тях дойде именно от Уимбълдън. Това стана след, като Кербер се разправи със Серина Уилямс на финала през 2018-та, побеждавайки убедително с 6:3, 6:3. Нейният коефициент за победа през тази година е точно 9.00.

Наоми Осака

Младата и много талантлива Осака е световната номер едно при жените към края на месец май и логично е една от основните заподозрени за победа на предстоящия Уимбълдън. 21-годишната японка реализира страхотни резултати през изминалата и тази година, като в рамките на една календарна година спечели, както US Open, така и Australian Open. Нейният коефициент за краен успех в Лондон тази година, е 10.00. 

Слоун Стивънс

Американката е считана за бъдеща наследница на успехите на Серина Уилямс, като за своите 26 години тя може да се похвали с една титла от голям шлем (US Open). Наскоро Стивънс достигна и до полуфиналите на престижния турнир в Мадрид, въпреки неудобните за съпернички, като освен това тя е с много добри показатели според съответните тенис залагания за Уимбълдън 2019. И по-конкретно, коефициенти на американката да грабне титлата, е точно 17.00. 

Мария Шарапова

Макар и в известна степен позабравена в последно време, Мария Шарапова си остава една от най-емблематичните руски тенисистки изобщо. Високата блондинка бе номер едно при жените на няколко пъти, макар и сравнително скромния й актив от победи в турнирите от Големия шлем - 5. Една от тези титли дойде именно от Уимбълдън през вече далечната 2004-та и въпреки, че Шарапова е вече на 32-годишна възраст, коефициента от 23.00 показва, че тя все още може да намери своето място в елита на женския тенис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поглед към Уимбълдън 2019 - кои са фаворитите за голямата титла при жените? Мария Петрова
Теми:  
тенис | уимбълдън | уимбълдън 2019

Коментари





Следвайте ни в Facebook