Поглед назад: Когатo Димитров и Пер бяха обявени за бъдещите №1 и №2 в света

от в 20:37 на 19.01.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров винаги е бил смятан за един от най-талантливите състезатели в световния Тур и редица специалисти имаха очаквания българинът да се превърне в първа ракета на света. Това идваше от обстоятелството, че родният ни представител беше най-добрия играч при юношите и впоследствие направи сравнително бързо пробив при мъжете, който го отведе до топ 30 на света през 2013-а година.

Точно тогава дойде и единствената победа на хасковлията над действащ номер едно, а тя стана факт по време на Мастърса в Мадрид, когато Димитров изигра един от най-паметните мачове в своята кариера и се поздрави с победа над Новак Джокович. Тези бляскави изяви на младока пък не останаха незабелязани от специалистите и L'Équipe побърза да обяви Гришо за бъдещ световен доминант в тениса.

Френското издание направи любопитен опит да познае кои състезатели ще бъдат в топ 10 на света през 2018-а година, вземайки под внимание ситуацията към тогавашния момент и развитието на най-обещаващите таланти. Както обаче на всички ни е известно, то дългосрочните планове рядко се осъществяват и въпросната петгодишна прогноза се превърна в пълен фарс.

Именно Димитров заемаше челната позиция в нея, а плътно зад него беше поставен Беноа Пер, с когото нашият сънародник ще премери сили утре във втория кръг на Аустрелиън Оупън. Интересното е, че Рафаел Надал и Роджър Федерер дори не фигурираха в списъка, а местата им бяха заети от състезатели като Бърнард Томич, Йежи Янович, Ернестс Гулбис и Джак Сок, които в момента се подвизават в Чаланджър Тура и вървят към един неособено щастлив спортен завършек.

Ето я и пълната таблица, която беше изготвена преди около 9 години време:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поглед назад: Когатo Димитров и Пер бяха обявени за бъдещите №1 и №2 в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | бгтенис | беноа пер | григор димитров | любопитно | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook