Преди точно 2 години: Димитров и Лазаров поставиха Великобритания на колене

от в 11:10 на 03.01.2022
Диана Андреева

Точно преди две години Григор Димитров и Александър Лазаров изнесоха впечатляващ мач срещу топ двойката Джейми Мъри и Джо Солсбъри. Българите бяха смятани за тотален аутсайдер, ала показаха завидно разбирателство и характер, който ги изведе до невероятна победа и краен триумф над Великобритания в дебютния сблъсък на двете страни за АTP Cup! - 7:6(5) 4:6 11:9.

Първоначалните планове на нашия отбор бяха във въпросната среща да излязат Александър Донски и Адриан Андреев, но Григор реши да се нагърби с отговорната задача отново да излезе на корта, след като преди това вече беше победил Дан Еванс на сингъл. Алекс Лазаров пък беше логичния избор за партньор на първата ни ракета, имайки предвид мощния му сервис и отлични волета.

По това време Лазаров се намираше под номер 477 в световната ранглиста, но смая всички тенис експерти с представянето си и често именитите британци оставаха без отговор на брилянтните му минаващи удари. Именно подобно изпълнение всъщност реши изхода на двубоя, когато Алекс реши да се изтегли, за да изиграе форхенд по правата и пласира неспасяем уинър, с който донесе една от най-великите победи в историята на българския тенис, а в този момент емоциите завладяха нашите момчета и последваха мигове на бурна еуфория, както и сълзи от радост.

Вижте снимки от триумфа!

Умалено изображение

Умалено изображение

Прочетете повече за срещата!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Преди точно 2 години: Димитров и Лазаров поставиха Великобритания на колене Диана Андреева
Теми:  
atp cup | александър лазаров | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook