Покер играчът Джеймс Обст ще преследва тенис кариера

от в 17:19 на 16.10.2018
Георги Христов

Джеймс Обст е сред най-обещаващите млади покер играчи на Австралия, но наскоро шокира покер обществото с намерението си да прекрати кариерата си в картите и да преследва своята детска мечта.  

Логическите игри вълнуват Джеймс от малък и в тийнеджърските си години той е успешен шахматист и представлява Австралия цели три пъти на Световното първенство по шахмат за юноши. Тъй като често се упражнява онлайн посещава и интернет клуб по шах, където често вижда негов приятел да се хвали с покер печалбите си в чата. Това събужда интереса му към играта и скоро Джеймс пренасочва вниманието си от шахматната дъска към покер масата.

Австралиецът усилено практикува играта си пред компютъра, а основната му мотивация е да усети удовлетворение от постиженията си. Разбира се, бързо е заинтригуван и от турнирите на живо, където адреналинът и интеракцията с играчите са много по-осезаеми.

Най-значимата победа в покер кариерата на Джеймс е спечелването на златна гривна на миналогодишното издание на престижния турнир Световни серии по покер, а най-голямата му еднократна печалба възлиза на 427 хиляди долара. За сравнение най-силната ръка на най-успешния ни роден покер играч Димитър Данчев му е донесла над 1.8 милиона долара. Този факт обаче не прави Джеймс по-малко успешен, тъй като постоянството му през годините и отдадеността на играта са показателни за желанието му за успех.

Преди около две години в интервю пред PokerStars Джеймс споделя, че има и друга голяма мечта извън покера, но предпочита да я запази за себе си. Явно обаче моментът е дошъл да я сподели с широката общественост и наскоро той използва социалната мрежа Twitter, за да разкрие пред колегите и феновете си каква е следващата му цел, а именно играта на тенис. Той разкрива, че е трогнат от силната подкрепа и любов, която усеща около себе си, което го подтиква да напише една своеобразна изповед. Той определя тениса за своя детска мечта и споделя, че не е имал възможността да я преследва поради здравословни причини. След като е успял да се погрижи за здравето си и макар и вече 28-годишен, Джеймс иска да осъществи този свой блян и по-конкретно да участва на най-престижния турнир Уимбълдън. Постигането на тази цел обаче изисква много усилия и време, които австралиецът не е в състояние да съчетае с натоварения си покер график, което го кара да се оттегли от масата. Все пак феновете му не бива да се притесняват, тъй като Джеймс не смята да спре окончателно да играе, а да пригоди ежедневието си към новия си график.

На корта Джеймс е вдъхновен от своя любим играч, швейцарецът Станислас Вавринка, който също постига най-големите си успехи в зряла възраст. Още през 2015г. Обст коментира първия грандиозен успех на Вавринка на Australia Open, като споделя вижданията си относно значението на психическата подготовка и умствено състояние на играча на корта, които понякога възпрепятстват добрите резултати дори при наличието на отлична физическа форма. Може би Обст разчита до голяма степен именно на психическите тренировки и умения, придобити в покера и смята да ги приложи на корта.

Той далеч не е първият играч, който намира допирни точки между на пръв поглед доста различните игри. Легендата Борис Бекер например също неведнъж говори за любовта си към покера и дори шахмата в комбинация с тениса. Той обаче извървява обратния и до някъде по-логичен път, започвайки с играта на корта и впоследствие отдавайки се на логическите игри след пенсионирането си. Джеймс обаче не крие, че е възможно да се провали, но това никак не го плаши. Той откровено признава, че е готов на това хората да видят провала му и чуждото мнение не е приоритет за него, стига поне да се опита да изпълни мечтата си. Той получи изключителна подкрепа от колегите си и покер съсловието в отговор на своеобразната си изповед. „Толкова съм благодарен за цялата любов, сигурен съм, че ще бъда наоколо за някой и друг покер турнир. Очаквам да съжаля за тази публикация на сутринта.“, завършва Обст. Силно се надяваме след получената подкрепа той да не съжалява за откровеността си и се надяваме в близко бъдеще да го видим на Уимбълдън!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Покер играчът Джеймс Обст ще преследва тенис кариера Георги Христов
Теми:  
джеймс обст | покер | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook