Пол Анакон: Мисля, че има още много тенис в Надал

от в 11:48 на 30.03.2020
Димитър Беловски

Бившият треньор на Роджър Федерер и Пийт Сампрас, Пол Анакон, е на мнение, че Рафа Надал притежава нещо специално, което го прави уникален в сравнение с който и да било друг тенисист.

„Притежава невероятната способност да играе всяка точка така сякаш нищо друго няма значение, освен тази точка,“ каза Анакон, цитиран от Daily Express.

„Джими Конърс беше много близо до това, но никога не съм виждал някой да играе така, както Надал. Клише е, но ако видиш как играе и някой те попита: „Кой би искал да изиграе един мач за живота ти?“ Как да не избереш този човек? Той е невероятен. Забавно ми е и да гледам ерата, в която той играе заедно с другите тенис величия. Просто продължавам да седя и много пъти челюстта ми се удря в масата,“ продължи Анакон.

„Надявам се да остане здрав. Мисля, че има още много тенис в него. Той продължава да обича играта и докато го прави и ако е здрав, не виждам как може да загуби „Ролан Гарос“. Неговите рекорди ще продължат да нарастват и ще трябва ние да измислим нови думи в речника, за да ги опишем“, завърши американецът.

Надал е вторият тенисист при мъжете след Андре Агаси, който е постигнал Кариерен Златен Шлем и вторият тенисист при мъжете след Матс Виландер, който е спечелил поне два Големи Шлема на всичките три настилки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пол Анакон: Мисля, че има още много тенис в Надал Димитър Беловски
Теми:  
пол анакон | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook